Blogglista - kaffe ☕

Hur dricker du helst ditt kaffe: svart, med mjölk, cappuccino, latte eller på annat sätt? 

Jag älskar mitt kaffe med en liten skvätt mjölk i, svart kan jag ta ifall jag måste bli rejält pigg. Jag lärde mig dricka kaffe svart med socker i gymnasiet, det var nog det mest avskyvärdaste jag smakat. Sen hade jag mjölk i men det blev så sött med socker så jag slutade med socker och nu har jag bara mjölk. Latte kan jag ta om jag är på café, speciellt Espresso house på Tuna Park.

Hur mycket kaffe dricker du per dag? 

Hmm.. Jag dricker ju ur latteglas men jag tar min första på morgonen, jag funkar inte utan kaffe på morgonen. Sen vid lunch, nu tänker jag när jag är på jobbet. Sen när jag kommer hem så blir det väl 1-2 till innan kvällen. Men är jag ledig så tar man ju gärna några extra:) men typ så.

Hur brygger du kaffet hemma? 

Jag har en Tassimo hemma då det bara är jag som dricker kaffe, jag har kapslar i Gevalia original, dark och Ebony.

Vilken är din favorit bland kaffesorterna? 

Ebony faktiskt, det är lite skummigare kaffe och jag tycker det har en mycket fylligare smak. Annars är det dark, det har min pappa lärt mig att dricka då han ofta köper det till mig när jag hälsar på då de också har en Tassimo.

Vad är din dröm-kaffebryggare som du skulle vilja ha hemma? 

Mocca master, helt klart! Gärna en lila eller svart, mina föräldrar har en sådan också och kaffet blir väldigt gott. Annars en som man kan fylla med kaffebönor, det är så gott!

Har du någon konstig kaffevana?

Näe det tycker jag inte, eller ja..  Det kanske är ovanligt att man kan dricka kaffe ca 04.00 på morgonen när man går upp till jobbet men det kan jag. Men konstig kaffevana.. Det kan jag inte hålla med om.

Funfact du lärt dig om kaffe? 

Att kaffebönan faktiskt växer på träd eller ja i en buske, jag har alltid trott att de växte i jorden just på grund av namnet 😅 Att kaffe är så stort i Etiopien, Colombia, Sydafrika osv.

  • Listor
  • 48 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229