Färska jordgubbar & gubbens fördelar

Äntligen är det säsong för färska jordgubbar! Jag älskar våren när de färska jordgubbarna kommer, just nu är det ju import från Belgien och Spanien men jag tycker att de smakar hur gott som helst ändå. Jag har två askar i kylen men har redan ätit en ask, hihi! Jordgubbar har massa bra fördelar, vet ni vilka?

Jordgubbarna har/är

massa bra c-vitaminer, de har mer än apelsiner. De har folsyra, fiber, magnesium och kalium. De förbättrar matsmältningen, bleker tänderna (syran får bort fläckarna) och motverkar hudirritationer.

de enda frukterna som har fröna på utsidan, visste ni att jordgubbarna är en frukt och inte ett bär?

Vi som tränar mycket ska äta mycket jordgubbar, det bästa är att äta innan man tränar på passet för jordgubben hjälper till att stärka syret och blodflödet i kroppen.

smakar bäst tillsammans med kiwi, ananas, blåbär och banan. Så varför inte slå ihop en fruktsallad med alla frukter och bär. Eller göra en Gino efterrätt med jordgubbar, kiwi och banan med vit riven choklad ;) Eller smälta vit choklad och doppa jordgubbar i, alltså hur gott? Eller gammaldags vaniljglass med jordgubbar ;) mmhmm!

Jag är jättedålig på att äta frukt och grönt men med alla dessa fördelar i jordgubbar så kan jag tänka mig att frossa i dessa i sommar, man kan ju äta jordgubbar på så många olika vis så länge man har fantasi. Så mer "gubbar" åt folket!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229