Vila i frid, George Floyd +

Jag har följt det som hänt nu på nyheterna lite på håll, jag ser att rasismen flödar och jag ser att alla mörkhyade människor måste höja sin röst för att höras och försvara sig själva för att inte råka illa ut.

Jag har sett nyheterna om George Floyd, jag har sett videoklippet när han kvävs till döds och det gav mig ilningar i ryggen och ett sådant illamående så jag visste inte vad jag skulle göra. Jag är inte så insatt i det här så väljer att inte förklara närmare, men alla har vi ju sett vad som har hänt. Det jag blir så bestört av och så ledsen av är hur poliserna kunde göra sådär, poliser som man ska kunna lita på och som man ska kunna kontakta om man behöver hjälp. Poliser är inte till för att skada och samtidigt göra det medvetet, liksom hörde de inte hans rop på hjälp? Hur han ropade på sin mamma för hjälp, hur han grät och jag kan bara tänka vilken panik han måste ha haft under tiden. Hur kunde de inte bry sig? Liksom 2-3 poliser på en man, det är fegt! Jag blir så bestört, så ledsen och så rädd faktiskt. Jag vet hur det känns att inte kunna andas pga mina astmaanfall, men jag fick hjälp och det fick inte han.

Hur kan man inte tycka att mörkhyade människors liv inte betyder något? Inte bara nu 2020, utan förr med när slaveriet uppfanns och man behandlade de som djur. Hur kan vi inte ha kommit längre fram 2020? Har vi inte utvecklats längre än så? Det är fruktansvärt! Samma på 90 - talet, samma sak! Trots Corona så demonstrerade över 1000 personer i Stockholm mot rasism och polisvåld, även i USA och flera länder. Kärleken övervinner hatet sägs det, men om poliser tror att de har sådan här rätt mot människor så tvivlar jag på om kärleken någonsin kommer att vinna. Poliserna blev gripna och ytterligare tre poliser misstänks för brott just nu, jag hoppas de alla får vad de förtjänar!

Vila i frid, George Floyd! Jag hoppas du har det bättre där du är nu.

Gillar

Kommentarer

kaylapim
kaylapim ,
Det är verkligen helt sjukt, det som hänt. Men visst är det fint hur folk står upp för Black Lives Matter-rörelsen och de som utsätts för polisvåld? Jag tror och hoppas att det här kan vara en väckarklocka för oss alla! Tack för ett fint inlägg <3
nouw.com/kaylapim
sandraaugustiinson
sandraaugustiinson,
Åh, tack varsågod! Jag kände att jag behövde skriva något iaf ♡
nouw.com/sandraaugustiinson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229