Hälsa - blogglista

@blogglistor (går ej att tagga)

Hur mår du rent fysiskt, idag? - Jag mår väldigt bra fysiskt, jag känner mig stark och pigg i både kropp och själ.

Hur mår du rent psykiskt, idag? Jag mår bra, visst jag har massa grejer som jag stör mig på och som gör mig ledsen ibland men jag väljer att inte fokusera på det för jag tror inte det skulle göra någon skillnad.

Vad är hälsa, enligt dig? Att ta hand om sig själv, att fokusera på sitt eget mående och att man ska må bra. Träna, all träning är bra träning. Att slå bort allt det som ger en dålig energi, att ha människor runt sig som ger energi. Att leva hälsosamt, men ändå unna sig lite då och då.

Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa? - Jag borde träna mer, äta mer hälsosammare och regelbundet, ha en dag i veckan där jag unnar mig och inte någon dag i veckan som gärna blir fler dagar i veckan. Det jag borde göra mindre.. Äta mindre socker eventuellt, minska på sötsaker som läsk, kakor m.m.

Vilken är din värsta sjukdom/olycka som du har varit med om i livet? - Det var nog när jag fick astma, akut bronkit, lunginflammation och blodproppar på en och samma gång. Men jag kom ur det men har kvar astman, men det var nog den värsta smärtan jag upplevt. Att få så ont i lungorna bara av att nysa, andas och hosta. Att känna en brinnande smärta i lungorna och molande smärta hur du än sitter, ligger och går. Jag önskar ingen den smärtan, inte ens min värsta fiende. Så jag tänker på alla som fått corona nu som har satt sig i lungorna, den smärtan.. En extra stor tanke till er för jag kan relatera *nästan* det går ju inte att jämföra men jag kan relatera.

Skulle du kunna tänka dig att jobba inom vården? - Jag jobbar inte inom vården men jag jobbar nära vården eftersom jag arbetar som servicemedarbetare på Mälarsjukhuset, jag har varit nära Corona på röntgen där jag städar och när jag är måltidsvärd på Geriatriska. Jag har haft städpass och städat i full mundering inne hos Corona patienter.. Jag har stor respekt för vården, men om jag ska svara på frågan: Nej, jag skulle inte kunna tänka mig att jobba inom vården.

Har du någonsin åkt i en ambulans? - Ja, ett antal gånger pga min astma och mina astmaanfall jag fått innan jag fick rätt medicin. Men all heder till ambulansen, med all hjälp jag fått och all stöttning de gav och gjorde mig lugn till vi kom till sjukhuset. Min högsta dröm när jag varit inlagd på sjukhuset var att få jobba där då för jag hade mitt förra jobb då för jag ville ge tillbaka allt de gav mig, och nu gör jag det :)

Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år, eller vara konstant täppt i näsan i ett helt år? - Ja, jag har varit nästan konstant täppt i näsan i ett helt år snart av anledningar jag inte vet. Först var jag förkyld, sen blev jag frisk och sen kom pollen tidigt och jag reagerade direkt. Så jag får välja det, för att inte få träna just nu vore en mardröm.

Hur ofta besöker du tandläkaren? - Minst en gång per år, sist var när jag opererade bort en tand som hade dött och som hade gett mig en tistel eller vad det hette. Det kändes riktigt bra att bli av med den, det var en tand längst bak så det syns inte som tur är och inget jag störs av. Men förutom den så var mina tänder riktigt fina och knappt någon tandsten, jag bytte tandkräm till en Oral B Gum and Enamel repair, jag tror den gjort under med mina tänder.

Vad anser du om psykofarmaka, kosttillskott, Ipren osv? - Psykofarmaka vet jag inte vad det är ens.. Kosttillskott tycker jag om för det tar jag själv med massa vitaminer och mineraler, Ipren tål jag inte så det undviker jag. Man kan få massa bra vitaminer och mineraler via maten också men jag tillför lite extra själv med.

Är du morgon eller kvällsmänniska? - Både och! Däremot är jag mest påhittig på kvällarna, jag kommer på massa saker att skriva om på kvällstid. Dock är jag dålig på att skriva ner dem, haha!

Hur får man dig på bra humör? - Man har humor, kan skratta åt skämt och att man kan skoja om saker. Man är spontan, jag älskar att hitta på spontana saker som man kommer på i stundens hetta när man inte har något planerat. Man är glad, trevlig och artig. Bortskämda personer som är otrevliga, snorkiga och "näsan i vädret" gör mig inte på bra humör, tvärtemot.

Springa, lyfta vikter eller yoga? - Inte yoga, jag har testat en gång och jag höll på att skratta ihjäl mig. Men springa och lyfta vikter är verkligen min grej! :) Men jag gillar att springa i skogen med bra underlag, annars får jag ont i benen.

Prata känslor/problem med dina föräldrar, vänner eller psykologen? - Prata med mina vänner, mina få viktiga som jag har. Ibland förstår mina vänner bättre och de säger saker jag behöver höra rakt ut, de säger vad de tycker och tänker. Psykologer har jag haft att göra med när jag var liten, men det är inget jag vill prata med längre då de pratade över huvudet på mig och det jag kände och tyckte spelade ingen roll. Usch!

  • Listor
  • 22 visningar

Gillar

Kommentarer

Jogging, chokladbollar och sol

Hallå den här härliga underbara sommardagen! Har ni sol? Det har vi, jag startade morgonen efter 10.00 med en joggingtur i solen. Jag älskar att jogga i solen, jag har aldrig gillat att jogga men nu har det blivit en del av min vardag. Men det var tufft idag för jag tränade igår också plus att det var ju så varmt redan vid 11.00 men jag tog mig igenom det, men fick sätta mig på en bänk och andas lite, haha! När jag kom hem så tog jag mig direkt en dusch i nästan kallt vatten, så uppfriskande och gjorde rent ansiktet efteråt, det är nog den bästa känslan när man har tränat att få känna sig fräsch. Sen har jag suttit ute i solen till nu ;) jag tänkte inte att solen skulle ta så mycket men det gjorde den så nu blir det att smörja in sig när man ska ut, att man aldrig lär sig, haha! Men jag älskar verkligen vädret just nu så även fast jag fått lite färg och blivit lite röd så tänker jag inte klaga.

Alltså detta är helt ljuvligt! Hemmagjorda chokladbollar med smak av kaffe som jag gjorde igår, jag hade i extra kaffe den här gången och det blev mums. Till det en rscued clean drinks jordgubb/lime, det är min absoluta favorit! Jag hoppas vi får många sådana här soliga dagar nu framför oss hela sommaren, jag tänker ta tillvara på varje dag. Och jag känner att bloggen är mycket roligare nu när jag har massa bilder att bjuda på. Men gud vad bloggen är seg att skriva på just nu, är det fler som upptäckt det? Förut så hängde bokstäverna med mycket snabbare men nu tar det liksom tid innan de kommer och när man ska "sudda". Men jag hoppas att det går snabbare framöver, Men nu ska jag ta en kaffe och hålla mig borta från solen lite, ha en riktigt härlig dag!

Gillar

Kommentarer

Min lördag

God kväll! Hur står det till denna lördag? Här är det jättebra, faktiskt.

Jag har haft en supermysig lördag, jag tog en rejäl sovmorgon till 10.00 och det var så otroligt skönt. Jag tog en frukost framför serier, sen gick jag ner till gymmet i tanken att det inte var så mycket folk och det var ca tre personer där och jag. Mitt pass började med bänkpress, jag kör fortfarande på 1,25kg vikterna men hoppas kunna steppa upp snart. Jag körde tills mina armar skakade, älskar den känslan! Jag försöker komma upp till 10, men jag kommer än så länge bara upp till 5 gånger. Men skam den som ger sig! Sen körde jag övningen ovan, jag körde 5kg vikten och hade den mot bröstet då jag tycker det känns mer då men snart kanske jag kan ta 10kg. Jag kör framifrån först ner och upp, sen står jag på sidan och lutar mig neråt då det känns i mage och bröst. Jag gick sen upp till övervåningen och körde latsdrag 30kg, sen en annan övning innan jag kände att det var bra. Efter jag kommit hem och duschat så drog vi oss ut i solen!

Vi hamnade på restaurang Formosa som ligger ovanför Balanze, det är kinamat som är så otroligt gott. Men som den dåliga influencern jag är så fotade jag inte det haha! Men jag tog fyra små rätter med friterad fläskfilé, friterad räka, vårrullar och kyckling i currysås. Efterrätten till det var friterad banan och vaniljglass, alltså mums! Vi tog sen en promenad ner till hamnen, där såg jag dessa fina blommor.

Jag har blivit som min mamma, jag gillar blommor och fotar blommor. men hur kan man låta bli när de är så fina? Det var full rulle vid hamnen, jag älskar att gå där på sommaren bland alla stora båtar och omgivningen. Det var konstigt väder idag, soligt och varmt, molnigt och lite kyligt. Jag längtar till den riktiga värmen kommer med gassande sol, det är sommar. Vi har hittat ett fågelbo också med en fågel som ruvar på sina ägg så vi kollade om de kläckts än men hon ruvade fortfarande, hon ser så fridfull ut där i sitt bo. När vi kände oss nöjda så gick vi sakta hemåt, jag var trött efter all tid i solen så jag somnade på soffan i ca 20-25 minuter. Sen, fick jag sådant sug på att baka så jag gjorde chokladbollar med mycket starkt kaffe i! Nu är de i frysen och gottar sig, jag har smakat en och de var såå goda! Snart väntar hamburgare och bröd härhemma, lyx i helgen verkligen. Men det är lördag och jag har ledig helg, nu unnar vi oss i sommar!

Hoppas ni haft en lika härlig lördag som mig :)

Gillar

Kommentarer