December bloggutmaning

ÄR JUL EN RELIGIÖS HÖGTID FÖR MIG?

@blogglistor

För många idag så är julen så mycket mer än bara jul, man firar Jesus och man firar historien bakom hur allt uppkom varför vi firar jul idag. Man går i kyrkan, firar på ett speciellt sätt och man kanske inte ser julklappar som vi andra ser det. Jag kan tycka att det är fint, jag kan tycka att det är speciellt för just dem. Man får fira precis som man vill, det finns inga rätt eller fel i hur man firar julafton. Om jag ska se till mig själv nu då eftersom det är det inlägget ska handla om så kan jag säga att, nej julen är inte en religiös högtid för mig. Julen är för mig traditionell, den handlar om att vara tillsammans, äta gott och bara njuta, spela spel. Jag älskar julen, det är en av mina absoluta favorithögtider men religiöst nej det är det inte.

DEN SÄMSTA JULKLAPPEN JAG NÅGONSIN FÅTT

Haha! Oj, eehm.. jag tror faktiskt inte att jag fått en dålig julklapp någon gång. En gång så fick jag en porrfilm av sambon haha men det var på skämt, nu idag kan jag skratta åt det men just då blev jag så besviken. Men efter det så fick jag smycken, men just en sämst julklapp det minns jag inte vad jag fått faktiskt.

DEN BÄSTA JULKLAPPEN JAG GER BORT I ÅR

Hmm får se.. jag tycker nästan att alla julklappar jag ger bort i år är de bästa eftersom de är till mina syskonbarn. Syrrans minsta son Elliot ska få lego city han är 7, hennes äldsta söner Fabian 17 år och Isac 15 år ska få pengar av mig, min äldsta storebrors dotter Sofia ska få pyssel med tatueringar och glitter hon är också 7, min yngsta storebrors son Wilhelm ska få Spiderman han är 2 år och hans lilla dotter Lily ska få ett mjukisdjur med hare hon är 8 månader. Jag kan inte välja mellan de klapparna vilken som är bäst utan alla är bäst! :)

EN JULAFTON JAG MINNS

Jag har så många som jag minns, men en julafton jag minns är när min morfar levde när jag var liten. Kanske svårt att minnas då jag bara gick i mellanstadiet, men jag hör fortfarande hans röst och jag minns fortfarande hur han ser ut. När vi firade julafton så spelade han dragspel och vi dansade runt granen, han spelade alltid dragspel och på midsommaren spelade han dragspel med ett band på scen när vi firade i Toftbyn utanför Falun. Min storebror påminner om morfar då han har drag av honom och lika mörk röst, vi förlorade morfar alldeles för tidigt när vi gick i mellanstadiet på grund av en tredje hjärtinfarkt. Julafton blev inte alls samma efter han gick bort, det var någon som fattades. Än idag varje morgon på julafton så tänder mormor ett ljus, har ett kort på morfar framme på bordet när hon äter frukost för att han ska "vara med". Så om jag ska välja en julafton jag minns så är det när morfar levde :)

DET BÄSTA JULGODISET

Det bästa julgodiset är ju självklart snickers! Hemgjorda snickers, min svärmor gör alltid det på julafton och det är ju så gott! Jag älskar hennes snickers, annars gillar jag ischoklad, knäck eller kärleksmums. Det är bäst!

VAD JAG ÖNSKAR MIG AV TOMTEN I ÅR

Jag önskar mig av tomten i år.. snö på julafton! Hahaha! Nej, men jag har ingen direkt önskan i år mer än att alla jag älskar och bryr mig om ska få en härlig julafton och att de mår bra. Jag önskar att alla familjer som inte har så mycket ska få en härlig julafton ändå, att alla barn ska få en julafton utan fulla föräldrar som blir fulla redan vid middagen med snaps. Julen är barnens högtid, det är inte högtid för att supa till med snaps. Jag önskar att alla som har hund har koll på vad hunden får i sig, det finns så mycket gifter och så mycket olyckor som kan hända med chokladen m.m. Jag hoppas att alla får sig en fröjdefull jul!

  • Listor
  • 4 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229