Hälsa - blogglista

@blogglistor (går ej att tagga)

Hur mår du rent fysiskt, idag? - Jag mår väldigt bra fysiskt, jag känner mig stark och pigg i både kropp och själ.

Hur mår du rent psykiskt, idag? Jag mår bra, visst jag har massa grejer som jag stör mig på och som gör mig ledsen ibland men jag väljer att inte fokusera på det för jag tror inte det skulle göra någon skillnad.

Vad är hälsa, enligt dig? Att ta hand om sig själv, att fokusera på sitt eget mående och att man ska må bra. Träna, all träning är bra träning. Att slå bort allt det som ger en dålig energi, att ha människor runt sig som ger energi. Att leva hälsosamt, men ändå unna sig lite då och då.

Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa? - Jag borde träna mer, äta mer hälsosammare och regelbundet, ha en dag i veckan där jag unnar mig och inte någon dag i veckan som gärna blir fler dagar i veckan. Det jag borde göra mindre.. Äta mindre socker eventuellt, minska på sötsaker som läsk, kakor m.m.

Vilken är din värsta sjukdom/olycka som du har varit med om i livet? - Det var nog när jag fick astma, akut bronkit, lunginflammation och blodproppar på en och samma gång. Men jag kom ur det men har kvar astman, men det var nog den värsta smärtan jag upplevt. Att få så ont i lungorna bara av att nysa, andas och hosta. Att känna en brinnande smärta i lungorna och molande smärta hur du än sitter, ligger och går. Jag önskar ingen den smärtan, inte ens min värsta fiende. Så jag tänker på alla som fått corona nu som har satt sig i lungorna, den smärtan.. En extra stor tanke till er för jag kan relatera *nästan* det går ju inte att jämföra men jag kan relatera.

Skulle du kunna tänka dig att jobba inom vården? - Jag jobbar inte inom vården men jag jobbar nära vården eftersom jag arbetar som servicemedarbetare på Mälarsjukhuset, jag har varit nära Corona på röntgen där jag städar och när jag är måltidsvärd på Geriatriska. Jag har haft städpass och städat i full mundering inne hos Corona patienter.. Jag har stor respekt för vården, men om jag ska svara på frågan: Nej, jag skulle inte kunna tänka mig att jobba inom vården.

Har du någonsin åkt i en ambulans? - Ja, ett antal gånger pga min astma och mina astmaanfall jag fått innan jag fick rätt medicin. Men all heder till ambulansen, med all hjälp jag fått och all stöttning de gav och gjorde mig lugn till vi kom till sjukhuset. Min högsta dröm när jag varit inlagd på sjukhuset var att få jobba där då för jag hade mitt förra jobb då för jag ville ge tillbaka allt de gav mig, och nu gör jag det :)

Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år, eller vara konstant täppt i näsan i ett helt år? - Ja, jag har varit nästan konstant täppt i näsan i ett helt år snart av anledningar jag inte vet. Först var jag förkyld, sen blev jag frisk och sen kom pollen tidigt och jag reagerade direkt. Så jag får välja det, för att inte få träna just nu vore en mardröm.

Hur ofta besöker du tandläkaren? - Minst en gång per år, sist var när jag opererade bort en tand som hade dött och som hade gett mig en tistel eller vad det hette. Det kändes riktigt bra att bli av med den, det var en tand längst bak så det syns inte som tur är och inget jag störs av. Men förutom den så var mina tänder riktigt fina och knappt någon tandsten, jag bytte tandkräm till en Oral B Gum and Enamel repair, jag tror den gjort under med mina tänder.

Vad anser du om psykofarmaka, kosttillskott, Ipren osv? - Psykofarmaka vet jag inte vad det är ens.. Kosttillskott tycker jag om för det tar jag själv med massa vitaminer och mineraler, Ipren tål jag inte så det undviker jag. Man kan få massa bra vitaminer och mineraler via maten också men jag tillför lite extra själv med.

Är du morgon eller kvällsmänniska? - Både och! Däremot är jag mest påhittig på kvällarna, jag kommer på massa saker att skriva om på kvällstid. Dock är jag dålig på att skriva ner dem, haha!

Hur får man dig på bra humör? - Man har humor, kan skratta åt skämt och att man kan skoja om saker. Man är spontan, jag älskar att hitta på spontana saker som man kommer på i stundens hetta när man inte har något planerat. Man är glad, trevlig och artig. Bortskämda personer som är otrevliga, snorkiga och "näsan i vädret" gör mig inte på bra humör, tvärtemot.

Springa, lyfta vikter eller yoga? - Inte yoga, jag har testat en gång och jag höll på att skratta ihjäl mig. Men springa och lyfta vikter är verkligen min grej! :) Men jag gillar att springa i skogen med bra underlag, annars får jag ont i benen.

Prata känslor/problem med dina föräldrar, vänner eller psykologen? - Prata med mina vänner, mina få viktiga som jag har. Ibland förstår mina vänner bättre och de säger saker jag behöver höra rakt ut, de säger vad de tycker och tänker. Psykologer har jag haft att göra med när jag var liten, men det är inget jag vill prata med längre då de pratade över huvudet på mig och det jag kände och tyckte spelade ingen roll. Usch!

  • Listor
  • 50 visningar

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Åh vilken mysig lista!
nouw.com/nellielillskog
sandraaugustiinson
sandraaugustiinson,
Tack så mycket! 😊 hälsa är viktigt.
nouw.com/sandraaugustiinson
moaleidhammar
moaleidhammar,
Roligt koncept! 😃
nouw.com/moaleidhammar
sandraaugustiinson
sandraaugustiinson,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/sandraaugustiinson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229