Trafiko

Inlägget är i samarbete med Trafiko!

Jag minns än idag när jag tog mitt körkort när jag var 27 år i Falun på Elsborgs trafikskola. En trafikskola jag verkligen kan rekommendera, det är bra handledare, bra pedagogik i lärande och väldigt bra tålamod och lyhörda. Jag hade inte tagit mitt körkort så seriöst innan då jag kände att jag inte behövde körkort, men ju mer åren gick så kände jag att det var dags. Det jag hade mest problem med var teorin, att minnas allt jag hade läst, koppla ihop det ena med det andra som till exempel datumparkering, udda datum och jämna datum var man fick parkera och inte. Boggitryck, axeltryck ja allt det där. När det gällde körningen så hade jag svårt att växla, jag löste det med att jag körde automat på körskolan och manuell hemma med pappa. Automat i stan gjorde att jag fick in körvanan, jag blev inte stressad i rondeller. Manuell med pappa gjorde att jag kunde ta det lugnt, lära mig i lugn takt osv. Jag gjorde teorin 6 gånger men klarade det på 7e :) jag körde upp två gånger men klarade det på tredje. Jag hade så att jag klarade uppkörningen först och teorin sen, känslan när det stod GODKÄNT på skärmen kommer jag aldrig att glömma! Jag skrek JA rakt ut, sa till varenda människa att jag hade fått körkort och grät i telefon sen. Det är en känsla man aldrig glömmer!

Men har du planer på att ta körkort? Man är aldrig för gammal för att satsa på körkortet. Så boka din handledarkurs idag tycker jag hos Trafiko och skapa din egen frihet med att köra ute på vägarna! Man förstår verkligen inte friheten och känslan förrän man fått kortet i sin hand, att bara kunna sätta sig i bilen och känna att wow jag får köra själv.

Men vilka är Trafiko? Jo, det ska jag berätta. Trafiko håller i handledarkurser för dig som vill börja övningsköra och ta körkort med handplockade lärare på lite olika platser i Sverige. Men vadå, handledarkurs? Ja, om du ska övningsköra med till exempel din mamma, pappa eller bror så måste ni båda gå en kurs där du får lära dig grundkunskaper, grundregler, allt basic som du och den du ska övningsköra med måste veta. Det är om alkohol och droger, vad som kan hända om man kör rattfull och så vidare. (Jag läste på körskola men hade även min pappa med mig som skulle övningsköra med mig, så vi gick båda den kursen.) Men det bästa med Trafiko är att du kan boka allt i mobilen, de har en plattform med alla körmoment som du behöver gå igenom innan du ska köra upp, och bokar du en handledarkurs med dem så får du tillgång till hela plattformen gratis! Det är otroligt mycket som man måste veta, memorera och man får verkligen en helt annan syn på trafikens värld när man går igenom till exempel teorin. Så med denna hjälp av Trafiko och deras plattform så får man verkligen all hjälp man behöver.

Så tänk inte efter, kolla in Trafiko idag! Man är aldrig för gammal och det är aldrig för sent, det är en känsla och ett minne som man aldrig glömmer.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229